Brian Weiss: A Mesterek üzenetei (részlet)

"A boldogság kulcsa: emlékezni arra, hogy lelkek vagyunk, halhatatlanok, és létezésünk színtere az energia végtelen tengere. Ebben az energiatengerben segítő szellemek sokasága terelget bennünket sorsunk útján, az Isten-tudat felé vezető evolúciós utazáson. Nem állunk versenyben más lelkekkel. Nekik is megvan a maguk útja, nekünk is a magunké. Verseny nincs, csak együttműködő lelkek társas utazása létezik, amelynek célja a tudatosság fénye. A fejlettebb lelkek, akik előbbre jutottak az úton, hátranyúlva, szeretettel és együttérzéssel segítik az elmaradókat. Az utolsó, aki megteszi ezt az utat, nem alábbvaló a legelsőnél.

Ennek a Föld nevű iskolának egyik különleges sajátossága, hogy itt nagyon nehéz belátni: nemcsak fizikai testek, hanem halhatatlan lelkek vagyunk. A három dimenzió illúzióvilága állandóan eltereli a figyelmünket. Arra tanít bennünket, hogy a pénz, a hatalom, a tekintély, az anyagi javak, a vagyontárgyak meg a kényelmet szolgáló eszközök fontosak, sőt, olykor életcéllá lépnek elő. Azt a tanulságot sulykolja belénk, hogy a boldogság attól függ, mások szeretnek vagy tisztelnek-e bennünket, hogy egyedül lenni maga a nyomorúság.
A valóságban halhatatlan lények vagyunk, sosem halunk meg, és az energia tengerében sosem szakadunk el szeretteinktől. Vannak örök lélektársaink, lélekcsaládokhoz tartozunk. Őrző szellemek állandó szeretete és útmutatása kísér utunkon. Sohasem vagyunk egyedül."
Forrás: Brian Weiss: A Mesterek üzenetei

Címkék: