Fitoterápia

Fitoterápia leírás....

Csalán

A hagyományos természet-gyógyászatban fontos helyet foglalt el a rég kipróbált tavaszi kúra. Az elmélkedés, a nyugalom téli időszaka után, a tavasz beköszöntével a testet is fel kellett készíteni az aktívabb, serényebb évszakra, hiszen a test vegetatív rendszere érzékenyen reagál az időjárás és az évszakok változására. A gyógynövényekkel kiegészített tisztítókúrák ma ismét korszerűnek számítanak.

csíra

 

vegyes virágpor

A méhek által a faj fenntartásához, a fiasítás táplálásához, a pempőt-, fermenteket- és viaszt termelő mirigyek működéséhez szükséges anyagok előállítása képezi a megismétlődő élet lényegét. Jogosan vetődött fel a kérdés: ha 30-50 kg virágpor fogyasztása folytán évente 150 000 méh születéséhez és neveléséhez szükséges energiát nyújtja, miért ne volna hasznos és szükséges az embernek is? A választ e kérdésre már sok évvel ezelőtt megadta a gyakorlat: a méhészek egészsége és hosszú élete, akik a méz mellett virágport is fogyasztanak.

Javaslat Allergia panaszra - Fitoterápia

Gyógymód:

Fő elv: "Kutyaharapás szőrivel", a kulcs a táplálkozás átalakításában és újragondolásában, az életmódváltásban rejlik! Cél a bélflóra helyreállítása, immunrendszer megerősítése, légutak rendbetétele. Parlagfűkúra, vegyes virágpor-kúra, zsenge levelek összevágva, olajban...

Hallgassátok meg, mit mond minderről Weixl-Várhegyi László a Tiszta Hangok Rádió műsorában:

http://tisztahangok.wordpress.com/2010/06/28/veixl-varhegyi-laszlo-terme...

 

kamilla

A kamillavirág egyik legismertebb gyógynövényünk, a legtöbb állam gyógyszerkönyvében is megtalálható hivatalos drog. Gyógyhatása sokrétű, amelyet külső és belső alkalmazása révén lehet kihasználni. A kamillában előforduló illóolajok főleg gyulladáscsökkentő hatásúak.

Feliratkozás RSS - Fitoterápia csatornájára