Virasana hírlevél: 2015. őszi programok

Kedves Gyakorlótársaim!

Beköszöntött a 4. Virasana tanév, és egyrészt Munkatársaim aktivitásának, másrészt az élet hozta változásoknak hála ismét összegyűlt annyi programlehetőség, amiből már érdemben tudtok válogatni. Dolgotokat megkönnyítendő küldöm Nektek ezt az őszi hírlevelet. A könnyebb átláthatóság kedvéért ezúttal is pontokba szedve tálalom elétek az őszi Virasana menüt:

1. Csütörtök délutánonként a dinamikus jóga szerelmeseit várom Vinyasa Flow jógafoglalkozásaimon, ahol hol lágyan áramló világzenére, hol lelket gyógyító dallamos mantrára jógázhatunk együtt folyamatos áramlásban. A többi foglalkozás továbbra is csendben zajlik, a Himalájai Jóga Tradíció ösvényén lépdelünk közösen a Guru vezetésével és szerető oltalma alatt. Időpont: Csütörtök 17.00-18.30

2. Eliza visszatért, így újra indulnak órái! Hatha jóga Elizával csütörtök 18.30-21.00.

3. Mariann idén heti négy alkalommal vár Benneteket gerincjóga foglalkozásán. Időpontok: Kedd 16.30-18.00, szerda 19.30-21.00, csütörtök 10.00-11.30, szombat 16.00-17.30

4. Ábrahám Ildikó Iyengar jógaoktató kétheti rendszerességgel látogat el hozzánk szombat délelőtti kezdő Iyengar jógafoglalkozásával. Az Iyengar jóga egy igazán precíz jógairányzat a fizikai problémák orvoslására, testtudatunk fejlesztésére, jelenlétünk támogatására. Mindenkinek szívből ajánlom, sokat segíthet az ászanák mélyebb megértésében! Időpontok: szeptember 12., szeptember 26., október 17., október 24., november 14.

5. Hanna Sukhmani Kaurral továbbra is havi egy vasárnapon, 4 órás workshop keretén belül gyakorolhatjátok a kundalíni jógát. Hanna idén ősszel "Fő az egészség" gyógyító programsorozatát hozza el nekünk. Témák és időpontok: szeptember 27. (Vese, mellékvese), október 18. (Keringés-légzés), november 29. (Idegrendszer-hormonrendszer), 10.00-14.00 óra. Ár: 5.000,-/fő.

6. Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy Győrben első ízben láthatjuk vendégül Csong An Szunim zen apátot (eredeti nevén Virágh Szabolcsot), az Eredeti Fény Zen Közösség és Templom vezetőjét, aki szeptember 28-án, hétfőn este 19.00 órától nálunk mondja el Dharma beszédét, amelyet követően az adott 90 perces időkereten belül mi intézhetünk kérdéseket tiszta tudatához. Bármiről lehet kérdezni, ami foglalkoztat, ami megoldatlan az élet bármely területén. A programot minden Embertársamnak ajánlom hitre, vallásra való tekintet nélkül. Ha felkeltettem érdeklődésed, kattints ide!  Én már nagy izgalommal (és formálódó kérdéssel) várom az apátot, gyertek el Ti is, éljetek a lehetőséggel, és kérlek, vigyétek hírét a programnak! Az alkalom nem ingyenes, hanem felajánlás alapon működik az apát kérésére. Időpont: szeptember 28. 19.00-20.30

7. A kineziológia, homeopátia és a Gyógyító Buddha gyakorlatok jó ismerője, Somogyi Tibor legközelebb október 3-án, szombaton látogat el hozzánk Természetes gyógymódok gyöngéden c. programjával. 10.00 órától 14.00 óráig meditálhatunk és gyakorolhatunk vele, megtanulhatjuk az izomtesztelés módszerét és kérésre akár alkati szerünket is meghatároztathatjuk. Éljetek a lehetőséggel! Ár: 4.000,-/fő.

8. Nyári Laci jelzése alapján szintén havi rendszerességgel, péntek esténként folytatja, amit elkezdett újraalkotott integratív body workshopjain, ahol intimitásra való képességünket fejleszthetjük játékos és meditatív módszerekkel. Időpontok még alakulóban. Ár: 3.000,-/fő.

9. Újabb Jógatanfolyamot hirdetek Győrben mindazoknak, akiket az ászana gyakorlás mellett mélyebben érdekel a jógafilozófia és a jógapszichológia is! A képzést végzett és leendő gerincjóga oktatók figyelmébe különösen ajánlom. A tanfolyam során többek között megismerjük a keleti emberképet, az elme részeit és funkcióit, az elme- és tudatállapotokat, kielemezzük az egyes csakrákat, beszélünk a 4 fő jóga útról, a légzés és meditáció szerepéről, az azonosulás problematikájáról, a lecsendesedés jelentőségéről, a szokásokról és a személyiség átalakításának lehetőségéről. Időpont: terv szerint havi rendszerességgel péntek esténként. Az első 3 alkalom tematikája részletesen: A 6 darshana (indiai filozófiai iskola) áttekintése. A prakriti (anyag) evolúciója - a szánkhja filozófia alapjai. Az elme funkciói és szintjei (védikus filozófia). A koshák ("burkok") és a keleti emberkép ("oki test", "finomtest", "durvatest" fogalma). A jóga két fő módszere az elme uralására. Ár: 4.000 Ft/alkalom, ismétlőknek 50% kedvezménnyel! Indulás: október/november. Kérem az érdeklődőket, jelentkezzenek, hogy pontosíthassuk az időpontot és a tematikát!

10. Ezen kívül természetesen továbbra is rendszeresen találkozhattok velem az INGYENES alkalmakon pl. Gerilla Jóga Győr néven. Legközelebb október 3-án a Rába Jóga Fesztiválon tartok ingyenes órát. Ezeket az alkalmakat terveim szerint egyre inkább a Győri Jóga Egyesület színeiben szeretném megrendezni, és kérésem is volna Hozzátok ezzel kapcsolatban: Kérlek Benneteket, ha jeleztétek korábban belépési szándékotokat (és így nyilvántartásba is kerültetek), vagy most döntötök úgy, hogy csatlakoznátok, akkor szeptemberben hozzátok a tagdíjat, mert le vagyunk maradva ennek beszedésével és adminisztrálásával! Mégis kellett bankszámlát nyitni, így van rendszeres költségünk. A tagdíj mértéke: 1.500 Ft/év, ami készpénzben fizetendő, igény esetén akár azonnal lejógázható nálam, de reményeim szerint hamarosan akár átutalással is teljesíthető.

Mindannyiótoknak szép őszi fényeket kívánok sok szeretettel!

Vera