Ayurveda a konyhában: Ízek és ételek mágiája

Időpont: 
szombat, 2015, március 28 - 13:00 - 16:00
Az Ayurvédikus tudás elkalauzol bennünket abba az ősi, de mind a mai napig aktuális művészetbe, hogy hogyan főzzünk és étkezzünk, hogyan használjuk az ízeket és színeket nem csupán a testünk táplálására, hanem betegségek megelőzésére és az érzelmeink egyensúlyban tartására. 

A kurzust két Rishikeshben élő szerzetesnő tartja. Ők felajánlásért teljesíthetnek szolgálatot, a kurzus praktikus célja az, hogy ingyenesen megtarthassák nekünk a délelőtti Vyayam jóga foglalkozást.

Háromféle - természetesen vegetáriánus - menüből választhatunk:

1. Keleti konyha:
- Miso leves
- Tempura (sült zöldségek)
- Sushi

2. Indiai konyha:
- Dhal 
- Rizs különféle módon
- Pakora 
- Halva

3. Mediterrán konyha
- Előétel: kenyér paradicsom salsa-val 
- "Arroz Caldoso" - leveses rizs zöldségekkel - egytálétel
- Mediterrán saláta 

Időtartam: 2,5 - 3 óra (+ 30 perc előkészület előtte és 30 perc takarítás, mosogatás utána)

- 1 óra elmélet
- 1,5 főzés
- 0,5 óra étkezés

Dakshina (Adomány): - nyersanyag árát szétosztanánk a részvevők között + felajánlás szabadon, belátás szerint.

Helyszín: Szabadhegyi otthonomban, a jelentkezőknek majd megküldöm a pontos címet.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- 

Szeretettel várunk Benneteket a Dharma szolgálatában: Bhagirathi és Vera