Boldog karácsonyt! avagy: Fényünnep 2011

Téli Napforduló a Fény ünnepe, a Fény születése – ennek szimbóluma a keresztény világban a Karácsony ünnepe, a Megváltó születésén keresztül szimbolikusan a Belső Fény létrejöttét ünnepeljük. Évről-évre összegyűlünk a szeretet nevében, és valami csodát viszünk végbe: egy napon több millió, több milliárd ember a Szeretet és Elfogadás jegyében él.

Légy Üres Edény – a Fény ekkor születik meg Benned

 

Az idei Napforduló december 22-re esik, reggel fél hétkor jár „legalacsonyabban” a nap, ekkor a legmagasabb a belső világosság – és maga ez az ünnep tulajdonképpen erről szól.

Csütörtök reggel tehát érdemes „megállni” egy pillanatra, egy elcsöndesedés keretén belül arra fókuszálni, hogy kinyitjuk szívünket. Csöndesedjünk el, ne akarjunk semmit, ne kérjünk se bőséget, se nyugalmat, se tudatosságot – egyszerűen csak legyünk egy üres kehely, amibe tölteni lehet. Egy befogadó üresség, amiben gyökeret ereszthet a fény. Mert minden kicsi akarat, kívánság, gondolat sokszor mint egy apró kavics a tóba vetve, hullámokat vet. Éppen ezért az üresség állapota, a szándék nélküliség az, ami táptalaja a Fény befogadásának.

Amikor nem csinál mást az ember, csak Van, jól érzi magát a bőrében, nem akarjaelengedni a gondolatokat, nem akar üressé válni. Csak van, befogad, csöndesen létezik. Ekkor olyan belső tartalmak, megélések bukkannak elő, amelyet szavakba nem lehet önteni, gondolatokkal nem lehet megfogalmazni. Érdemes tehát 22-én reggel egy nyugodt fél órában ezt megélni.

Megélni, hogy a Fény belül növekszik, a Csöndben megfogalmazódik. Akarat és szándék nélkül.

Ezzel tulajdonképpen legyökereztettük azt az elképzelhetetlenül magas rezgésű Fény-erőt, amely az idei Napfordulókor megjelenik. Nézzük meg ennek égi hátterét.

Napforduló hatalmas energiákkal

Ami különlegesség teszi a 2011-es napfordulót, hogy amikor a legmagasabban rezeg a belső fényességünk, azaz a látható világban ekkor jár legalacsonyabban a Nap, ekkor a központi fényes csillagunk 4 – azaz NÉGY – égitesttel fog fényszög-kapcsolatba  kerülni. Egyszerre, pont, mint ha valami csodálatos égi hangszeren egyszerre szólalna meg egy különböző szólamú hangzat.

A Nap a Jupiter, Szaturnusz, Uránusz és Neptunusz bolygókkal alkot sorrendben trigon, szextil, kvadrát és szextil kapcsolatot. (A Vénusszal pedig még egy decil-t is)

Meg kell mondani, ez igazi ritkaság, nem is tudom, hogy az írott történelem során létezett-e valaha ilyen konstelláció – de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ráadásul ez PONT a Napforduló idején jön létre. Tehát ez FÉNY, ami most születik, igencsak HATALMAS energetikai lenyomattal bír az égitestek tükrében. Nézzük meg mit üzen nekünk a 2011-es Fényünnep!

Hit, Bőség, Igazság

 Egy korábbi, ingyenesen meghallgatható előadásban rengeteget beszéltem a Jupiter üzenetéről, érdemes újra hallgatni, mert az üzenet nem változott, csak erősödött, és 2012-ben zárul le.

http://csillagmag.hu/tudatmag/audio-szegedi-mag-eloadas-hanganyaga/

Tömören azt lehet elmondani, hogy a HITünkben most hatalmas erő rejlik, amivel teremtjük az Új Dimenziót, az Új Tudatosságot. Ezért nagyon fontos, HOGYAN is látjuk a világ igazságait, a világ rendjét? Képes vagy működtetni az ELFOGADÁS teljes állapotát, és ebből kiindulva cselekedni? Az elfogadás nem azt jelenti, hogy ne tegyél semmit birka módjára, sőt! Fogadd el, ítélkezés nélkül… el tudod fogadni a mai világgazdasági helyzetet? A Magyarság jelenlegi helyzetét? HISZEL abban, hogy minden rendben van? Működik ez a hit az életedben? Vagy csak a szenvedést, a problémát és a nyomorúságot látod?

Nagyon fontos, hogy most Karácsony tájékán a hited mindennél erősebb legyen. Ez azért is fontos, mert 2012-ben, ami nem a világ végét, hanem a világ átalakulását hozza el, Te milyen világba szeretnél átalakulni? Ezért ez a HIT, amivel teremted az Új Dimenziót, kikezdhetetlen legyen.

Elfogadó, szeretetteljes, megengedő – és ez fog átrepíteni. Ne megalázkodó és kishitű – az itt fog tartani.

Mi a TE igazságod? Csakis a Tiéd? Amit nem olvastál, nem mástól hallottál, hanem amit a Szívedben érzel?

Ha ezt megtalálod, egy kis gyémántként helyezd el Szíved mélyén a Napforduló és Karácsony idején.

Valódi az életed? Állíts a fókuszon!

A Szaturnusz egy szextil fényszöggel kapcsolódik a Napforduló idején a Naphoz, üzenetében elhozza egy magasabb rendű VALÓSÁG létrejöttét. Mi az illúzió az életedben? Mi nem valódi az életedben? Érdemes most ezt megfogalmaznod, elgondolkodni ezen.

A sárga csekk az asztalodon az, ami meghatározza az életedet? Vagy egy mellékzönge, ami nem jelent számodra semmit, jön megy a sárga csekk, mindenféle megakadás és erőlködés nélkül?

Te mire alapozod, mire helyezed az életedet? Mi számodra Időtálló, mi valódi? A kormány és a világgazdasági helyzet? Vagy az, hogy szeretetben élj?

Nehéz kérdések ezek, mert hallom, ahogy a beléd nevelt kódok máris válaszolnak, hogy bizony hogyan tekinthetnéd nem valódinak a kormányt, ami hoz egy csomó döntést, ami meghatározza az életedet… Tudom, hogy nehéz ennek elfogadni a nem-létét. Itt csak az a kérdés, hogy el tudod-e hinni azt, hogy lényegtelen, hogy milyen a látszatvilág, ha Te belül másra alapozod az életedet…

Mert e felé tartunk – amikor Te vagy a meghatározó, és nem téged határoznak meg.  Pródáld ki nyugodtan, hogy háttérzönge számodra a „válság” és a „kormány” különböző döntései, az anyagi helyzeted… Mind egy képen, egy csodálatosan összetett festményen:

Mire fókuszálsz?

Mit akarsz meglátni ebből a festményből? Mindig van választásod – bár lehet, hogy ezt most még nem éled meg, de minden út az első lépéssel kezdődik. Ha csak azért nem indulsz el egy úton, mert a körülötted élők nem mennek arra, akkor sosem tudod meg, hogy működik-e. Próbáld ki, tapasztald meg. Fájdalmas lesz először, de a Valódi vár rád, ha sikerül átállítanod a fókuszt életedben.

Mitől függ a Szabadságod?

Az Uránusszal létrejövő kvadrát fényszög üzeni a Napfordulókor, hogy a Saját Szabadságodért bizony lépéseket kell tenned. Nem fog a sült galamb a szádba repülni. De ha a szándék megvan, és nem sültet és nem galambot vársz, akkor el fog érkezni hozzád. Csak légy nyitott minden.

Talán el sem tudod képzelni, hogy a nyitottság sokszor milyen nehéz – próbáld észrevenni életedben, hogy mikor nyílsz meg egy új idei, egy új ötlet, egy új lehetőség, egy új ruha, egy új szín, egy új ember felé. Mikor határolod el egyből magadtól?

Márpedig, az Univerzum rendje az örök változás, az Örök Új megtalálása. Ehhez nyitnod kell, s az Új világ, amit annyira szeretnél akkor fog eljönni, ha TE a SAJÁT életedben tudsz nyitni. Kis apróságokat.

Ezért az Ég azt sugallja, hogy nyílj meg most, tegyél olyan dolgokat, amiket nem tettél még meg. Fektess ebbe erőt. Legyen az bármi. Menj el egy olyan helyre, ahol még nem jártál.

Ünnepeld úgy a Karácsonyt, ahogy még sosem ünnepelted! Ahogy NEKED jól esik!

Légy Te a Szabadságod meghatározója – és ne azt nézd, hogy mitől akarsz megSZABADulni. Mert akkor az rabságban tart, és nem leszel sosem szabad. Tehát nem SZABADULNI kell, nem ez vezet a szabadság felé.

Mondd meg Te magadnak, hogy mitől vagy szabad.

Félelem vagy Egység

A Neptunusz többek között pont ezt a két rezgést szimbolizálja: félelemben élsz önmagadtól és másoktól, vagy egységben élsz önmagaddal és másokkal? A Nap-Neptunusz szextil arra ösztönözz, hogy hozz létre egy magasabb rendű egységet önmagadban.

Lépj ki a kollektív tudatalattiból, a kollektív tudatlanságból. Mered? J El sem tudnád talán képzelni, hogy abból a kollektív tudatalattiból, amihez most csatlakozol, milyen rezgésekben vagy nap mint nap. A család, a népcsoport és a Föld össztudatossága elhagyható, illetve átalakítható. Amikor már nem csatlakozol hozzá azért, mert biztonságra van szükséged, mert a többi ember mutat neked példát, a többi ember mutatja meg mit hogyan csinálj. Ekkor egy új tudatréteghez fogsz csatlakozni, egy TELJESEN szabad és nyitott, blokkolás és gátlás nélküli tudatrétegbe, ahol mindenki szabadon nyíltan megmutatkozhat.

Ez egy döntés a részedről: kiszállsz ez a TV és az újságok által sugározott állapotból, kiszállsz-e a régi mintáidból, és képes vagy egy egységet megélni MAGADON BELÜL?

Így jön létre az Unio Mystica, a Minden Egy állapota egy magasabb rezgésszinten. Ahol nem a jelenlegi kollektív tudattalanba csatlakozol, ahol háborúk, éhínség, tudatlanság, félelem, önzés és rettegés az úr. Te választasz.

Nézz szembe magaddal, TE hol táplálod a félelmet és az agressziót!

Nézd meg milyen továbbküldözgetős emaileket küldesz tovább. Nézd meg milyen „hírekkel” találkozol. Nézd meg milyen emberek vesznek körül: ez mind TE vagy.

Átlépés

Sokszor nehéz szembenézni magunkkal, de talán most a simogatásnak egy kicsit vége, mert néha tűz és lendület kell a továbblépéshez. A Fényben a sötét menekül, és lehet, hogy a saját sötét részeink nem szeretik a fényességet, és ezek fájnak csak.
De ezekkel szembe kell néznünk, különben nem lesz meg a Teljesség…

Ez az idei Napforduló kiváló alkalom a Szembenézésre Önmagunkkal, mert hatalmas lesz a BELSŐ FÉNY – és igen impulzív lesz a Napforduló energiája. A Fájdalom is erősödhet – de csak azért, mert gyógyul, mert EGÉSSZÉ válik. A részek össze akarnak állni, s a születés egy szinten mindig fájdalommal jár.

Forrás: http://csillagmag.hu/csillaguzenetek/fenyunnep-2011/