vera

vera képe
Gergó Veronika
Foglalkozás, szakterület: 

stúdióvezető, jóga oktató, sportedző, tanár

Érdeklődési kör: 

jóga, masszázs, Access Bars, homeopátia, ayurvéda, ásványok, reflexológia, pránanadi, belső utazás, zene, tánc, kerékpározás, természet, nyelvek

Életfilozófia: 

Nevem Gergó Veronika, 1973 nyarán születtem Győrben. Hatha jógaoktató, kismama- és babás jógaoktató, masszőr, Access Bars kezelő, sportedző és tanár vagyok, két leánygyermek anyukája. Jógaoktatói végzettségemet az Asram Jóga és Meditációs Központban szereztem, a mesterséget Kádár Zoltántól (ászana, filozófia), Papp Józsitól (pránajáma, pszichológia) és Mezősi Annától (anatómia) tanultam. Hála és köszönet érte! Tanítómra 2013-ban, röviddel 40. születésnapom előtt találtam rá: Ő Timcsák Géza, áldás kísérje Útján! További életutamat jelentősen meghatározó döntésem eredményeként, egy erős hívó Szóra hallgatva 2014 őszén csatlakoztam a Himalájai Jóga Tradícióhoz, ahol elkezdtem a 3 éves oktatóképzést, és mantrabeavatást is kaptam. Tanáraim: Ashutosh Sharmadr. Stoma Parker, Mezősi Anna, Papp Józsi.

Mantrám segítségével gyakorlom az önátadás művészetét. Vezessen mantrám oda, ahol a legnagyobb szükség van rám!

Átlagosnál aktívabb, dinamikus személyiségemmel együtt jár egy bizonyos energiatöbblet, ami már kora gyermekkorom óta utat keresett magának, és amit nem igazán tudtam kielégíteni sem a rendszeres sporttal, sem a zenei és egyéb tanulmányokkal, tevékenységekkel. Ezért életem egyik jelentős eseményének tekintem azt a napot, amikor 17 éves koromban egy mosonmagyaróvári könyvesboltban “véletlenül” rábukkantam Bulla András: Jógaiskola című könyvére. Már másnap elkezdtem, majd rendszeresítettem az otthoni jógagyakorlást. Eleinte fogalmam sem volt, hogy a gyakorlatok, amiket végzek, jótékony fizikai hatásukon túl energetikai, érzelmi és szellemi szinten is hatnak, de későbbi életemben ez a vonatkozás egyre nyilvánvalóbbá és fontosabbá vált számomra. Az elmúlt évtizedekben sok mindennel foglalkoztam, de érdeklődésem fókuszába egyre inkább a jóga gyakorlása, majd oktatása került. Egy régi álmom vált valóra, amikor 2012 szeptemberében megnyitottam a Virasana Jógastúdiót Győr belvárosában, ahol oktatótársaimmal minden hétköznap szeretettel várjuk a kedves Jógagyakorlókat és gyakorolni vágyókat.

Jóga foglalkozásaimat igyekszem mindig a velem Gyakorlók adottságai és szükségletei figyelembevételével összeállítani. A bevezető, bemelegítő légző- és testgyakorlatokat általában egy erőteljesebb, teljes testet átmozgató ászana sorozat követi, majd a kitűzött célnak megfelelő, speciális – pl. ízületeket átmozgató, testtartást javító, emésztést segítő, érzelmi blokkokat oldó vagy épp egyensúlyérzéket fejlesztő – gyakorlatok kapnak teret. A gerincoszlop mozgékonyságának megőrzésére illetve fejlesztésére mindig szánunk időt, és ugyanígy visszatérő elem az óravégi lecsendesedés, relaxáció és légzéstudatosítás is. Ahogy fokozódik a Gyakorlók nyitottsága, érzékenysége, egyre bátrabban dolgozunk a légzésünkkel, majd egyre inkább alkalmazunk különféle mudrákat, azaz kéz- és testtartásokat, bandhákat, azaz "zárakat", tanulunk - és érdeklődés esetén gyakorlunk is - kriyákat, azaz (tisztító) eljárásokat és mantrákat, azaz elménkben ismételt szótagokat. Így tanuljuk meg szépen, fokozatosan megtapasztalni, majd megtisztítani és ellenőrzésünk alá vonni testi, érzelmi és mentális működésünket, feloldani téves azonosulásainkat, hogy végül a meditáció rendszeres gyakorlásával elérhessük és állandósíthassuk a lelki béke, a mentális egyensúly, azaz a tökéletes szellemi szabadság állapotát.

Végzett testépítés-fitnesz sportedzőként kérésre vállalok személyi edzői és életmód-tanácsadást is – igény szerint magyar, német vagy angol nyelven.

Masszőrként és Access Bars kezelőként választhatsz masszázst vagy Bars kezelést is tőlem.

Hobbim az alternatív gyógyászat: elsősorban a homeopátia és az Új Orvostudomány területén szerzett ismereteim révén igyekszem segíteni a hozzám fordulókat.

E-mail: gergovera@gmail.com

Kedvenc könyvek: 
Su-La-Ce: Reggeli beszélgetések Lin-csi apát kolostorában
Szvámi Ráma: Élet a Himalája mestereivel
Bhagavad Gítá. A Magasztos szózata
M.K. Gándhí: Önéletrajz
Dan Millman: Erre születtél
Eckhart Tolle: Új föld - http://www.youtube.com/watch?v=fKHwO4F2EMw
Selvarajan Yesudian: Rádzsa-jóga
Paramahansa Jogananda: Egy jógi önéletrajza
Szvámi Véda Bhárati: Mantra és meditáció
Brian Weiss: A Mesterek üzenetei
Szvami Venkatesananda: A Vaszistha-jóga
Hamvas Béla: Karnevál
Hamvas Béla: Scientia Sacra
Swami Satyananda Saraswati: Ászana Pránajáma Mudrá Bandha

Történet

Ennyi ideje tag
12 év 6 hónap