Boldog karácsonyt! - a Belső Fény ünnepéről röviden

Téli Napforduló a Fény ünnepe, a Fény születése – ennek szimbóluma a keresztény világban a Karácsony ünnepe, amikor a Megváltó születésén keresztül szimbolikusan a Belső Fény létrejöttét ünnepeljük. Évről-évre összegyűlünk a szeretet nevében, és valami csodát viszünk végbe: egy napon több millió, több milliárd ember a Szeretet és Elfogadás jegyében él, kapcsolódik egymáshoz, ad és elfogad, vagy legalábbis megpróbálja azt. :)

Az idei Napforduló december 21-re esik, délután fél hatkor jár „legalacsonyabban” a Nap, ekkor a legmagasabb a belső világosság – és maga ez az ünnep tulajdonképpen erről szól.

Csütörtökön tehát érdemes „megállni” egy pillanatra, egy elcsöndesedés keretén belül arra fókuszálni, hogy kinyitjuk szívünket. Csöndesedjünk el, ne akarjunk semmit, ne kérjünk se bőséget, se nyugalmat, se tudatosságot – egyszerűen csak legyünk egy üres kehely, amibe tölteni lehet. Egy befogadó üresség, amiben gyökeret ereszthet a fény. Mert minden kicsi akarat, kívánság, gondolat sokszor mint egy apró kavics a tóba vetve, hullámokat vet. Éppen ezért az üresség állapota, a szándék nélküliség az, ami táptalaja a Fény befogadásának.

Amikor nem csinál mást az ember, csak Van, jól érzi magát a bőrében, nem akarja elengedni a gondolatokat, nem akar üressé válni. Csak van, befogad, csöndesen létezik. Ekkor olyan belső tartalmak, megélések bukkannak elő, amelyet szavakba nem lehet önteni, gondolatokkal nem lehet megfogalmazni. Érdemes tehát 22-én egy nyugodt fél órában ezt megélni.

Megélni, hogy a Fény belül növekszik, a Csöndben megfogalmazódik. Akarat és szándék nélkül.

A Virasana Jógastúdió minden oktatója és a Győri Jóga Egyesület nevében sok szeretettel kívánok Nektek szép ünnepeket, jó pihenést, töltekezést, lecsendesedést! Ez utóbbit támogathatja idei utolsó péntek esti ünnepi meditációnk és közös éneklésünk a Himalájai Jóga Tradíció mantráival, melyre várlak Benneteket!

Szeretettel,

Vera