Balogh-Pécsi Anett

Balogh-Pécsi Anett képe
Balogh-Pécsi Anett
Foglalkozás, szakterület: 

Gyerekjóga oktató, drámapedagógus, német nyelvtanár

Érdeklődési kör: 

Jóga, drámajáték, színház, mese, irodalom, komolyzene, úszás, kirándulás, kerékpározás, zumba, tánc, nyelvtanulás, meditáció, relaxáció, Olaszország, festészet, flow

Életfilozófia: 

Balogh-Pécsi Anett vagyok, német nyelvtanár,drámapedagógus,gyerekjóga oktató és két gyermek anyukája. (időrendi és nem fontossági sorrendben)
1980. november 16. án születtem Csongrádon. Szegeden nőttem fel,majd Szentesen tanultam a drámatagozaton,ahol rendkívüli tanáraim voltak. Kreativitásom,kommunikációm,érzelmi intelligenciám és még számos képességem fejlődése köszönhető nekik,az ott eltöltött éveknek. Nyelvtanári,később drámatanári diplomát szereztem,idén pedig gyerekjóga oktató lettem.
Nyelvtanárként középiskolában, általános iskolában, nyelviskolákban, de multinacionális vállalatoknál a fenőttoktatásban is tanítottam. A drámapedagógia mindig is végigkísért az utamon, a nyelvtanítás során, de nagy boldogságomra három éve drámatanárként is tevékenykedem egy általános iskolában, jelenleg pedig itt a Virasana Jógastúdióban tartok gyerekjóga órákat, ami óriási megtiszteltetés és öröm, nagy vágyam teljesül ezzel.
Sokféle sportot kipróbáltam, leginkább azonban az úszás, a gyaloglás és természetesen a jóga áll közel hozzám, amit hat éve gyakorlok. A lányom születése után kezdtem, először a babás jógával majd a hatha jógával. Illetve kezdtük közösen a lányommal,aki mostanában ismét aktívan bekapcsolódik a gyakorlásba. Imádok hintázni, jógázni, nagyokat nevetni, önzetlenül segíteni, adni, a családommal lenni, a gyerekeimmel játszani.
Gyerekjóga óráim fő vezérfonala a " minden erőfeszítés kerülése", annak érdekében, hogy jól érezzék magukat az órán. Hogy érezzék saját magukat, felszabaduljanak, érezzék, hogy minden úgy jó, ahogyan van, a kereteket megadva persze, de nincsenek elvárások, ez nem verseny, hanem örömteli játék és mozgás. A gyerekjóga óráim célja a jógagyakorlatokkal, a mesékkel, (kisebbeknél mondókákkal) drámajátékkal, a relaxációval,hogy fejlődjenek, fejlődjön a testtudatuk, a beszédkészségük, az érzelmi intelligenciájuk, az egymáshoz való viszonyuk, társas kapcsolataik, erősödjön az önbizalmuk, ne csak a fizikai testük, de persze az is. :)
Célom a lecsendesítés. Ha megnyugszanak, akkor jobban tudnak koncentrálni, összeszedettebbek, kiegyensúlyozottabbak lesznek,  és a gyakorlások során elsajátítják azokat a "praktikákat", ahogyan később ők saját maguk tudnak majd ellazulni, feloldódni, kapcsolódni, eligazodni a világban, eligazodni a saját világukban.
A jóga nem vallás, hanem a kiegyensúlyozott élet tudománya. Nem tudom besűríteni ide, hogy mi is pontosan a jóga, meg kell tapasztalni, ezért várom szeretettel a gyerkőcöket! :)
Namaste, Anett

Történet

Ennyi ideje tag
4 év 1 hónap