Franczia Barbara

Franczia Barbara képe
Foglalkozás, szakterület: 

jóga oktató, jógapszichoterápia és életmód tanácsadó, védikus bölcsész, Access Bars kezelő, jogász

Érdeklődési kör: 

jog és jóga, pszichológia, asztrológia, numerológia, védikus kultúra, agykontroll, pránanadi, ayurvéda, ásványok, konyhaművészet, mantrameditáció

Életfilozófia: 

A nevem dr. Újváriné dr. Franczia Barbara Anett, 1982-ben születtem az ikrek jegyében. Örökmozgó és kíváncsi természetem miatt mindig vonzottak azok a tevékenységek, amelyek lényege a harmónia és a kiegyensúlyozottság megteremtése. Még egyetemistaként, egy üres délutánon menetem el életem első jóga órájára, ahol rögtön megfogott az oktató állandó derűje és végtelen türelme. Ennek már több, mint 20 éve. Azóta a jóga mindvégig jelen volt az életemben. Hol autodidakta módon, könyvekből próbáltam felfedezni, hol egyszerűen a hivatásommal együtt járó állandó pszichikai és - az ülőmunka folytán – fizikai megterhelést ellensúlyozó feltöltődésül szolgált.

Nagyobbik fiam születését követően ismertem meg Gergó Verát, és kezdtem el járni a Virasana Jógastúdió hatha jóga óráira. Bár azóta megtapasztaltam a nagycsoportos jógafoglalkozások jótékony hatását is, máig a szívem csücskét jelentik ezek a családias hangulatú, egyéni igényekre is fókuszáló órák, melyek hétről-hétre fantasztikusan energetizáltak és új lendületet adtak. Már ekkor nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a jóga nem egyszerű nyújtás és testünk karbantartása, hanem komplex rendszere által, kitartó gyakorlással segít mentális egészségünk megőrzésében, és magasabb szintű személyiségünk megteremtésében.

Az életemben 2017-2018. évben bekövetkezett komoly kiégést követően találtam rá Bakos Attila író, filozófus előadásaira, és a szervezésében működő Narada Védikus Akadémia keretein belül, Patanjali mester ősi útmutatásai alapján mélyültem el a jóga – és az önvaló kutatásának – művészetében. Tanulmányaim eredményeként 2019. májusában jógapszichoterápia és életmód tanácsadó, majd további két év képzést követően védikus bölcsész és nemzetközileg is elismert jóga oktatói képesítést szereztem.

A végzettségen felül azonban sokkal többet kaptam: ráléptem arra az útra, ahol a belső világom átalakulásával megtapasztalhattam, amint külső környezetem is fokozatosan megtisztult, és rendezetté vált. Azóta inspiráló és őszinte emberekkel körülvéve, két kisfiú édesanyjaként különösen fontosnak tartom, hogy rohanó, külsőségekkel és illúziókkal terhelt világunkban stabil belső iránytűvel, hitelesen éljünk, és az egyensúly fenntartásában a jóga kiváló eszköznek bizonyul. Hiszem, hogy „a nyugodt elme a végső fegyver az élet minden kihívása ellen.” - (Buddha)

Mára a jóga az életszemléletemmé vált. Tapasztalatom szerint a rendszeres gyakorlás (sadhana) -, mint bármely más szokásunk - meghatározza jellemünket, jellemünk pedig végső soron a sorsunkat

 

Óráimon a ráhangolódást és a bemelegítést – a csoportban felmerülő esetleges egyéni igényeket is figyelembe véve – a teljes testet átmozgató ászana gyakorlás, majd ezt  - a legalább olyan fontos pranayama (légző) gyakorlatik követik, és a foglalkozást belső lecsendesedést elősegítő gyakorlatokkal, relaxációval zárjuk.

Szeretettel várlak, akár a hétköznapokból való kikapcsolódásra, akár fizikai- illetve mentális feltöltődésre, vagy teherbíró képességed növelésére törekszel, akár egy lelki gyakorlatos élet következő lépéseit kívánod megtenni.

A csoportos foglalkozásokon túl egyéni életmód tanácsadást, és Access Bars kezelést is vállalok.

Kedvenc könyvek: 
Sri Aurobindu: A jóga szintézise
Szvámi Ráma: Tűz és fény útja, Szamádhi
Patanjali: Jóga szútrák
Bakos Attila: Ég a szívben, A megvilágosodás filozófiája, A számkhja jóga pszichológiája, Asztropszichológia
Kiss Zoltán Zéró: A sorsunk a számokban
Márai Sándor: Füves könyv
Joe Dispenza
Feldmár András

Történet

Ennyi ideje tag
1 év 4 hónap