scheich-reka

scheich-reka képe
Scheich Réka
Foglalkozás, szakterület: 

hatha jógaoktató, tervezőgrafikus, illusztrátor

Érdeklődési kör: 

jógafilozófia, meditáció, művészet, japán kultúra, wabi-sabi, ichigo-ichie, teázás, erdőfürdőzés, játékok, írás, henna festés, natúrkozmetikumok

Életfilozófia: 

A jóga rendszere egy átfogó használati utasítás önmagadhoz. Az benne a kedvencem, hogy tapasztalásra buzdít, hogy te magad fedezd fel magadat. Úgy, ahogy tényleg vagy. Ne csak elhidd, mások szerint (vagy szerinted) hogy működsz, próbáld is ki!

Egy úgynevezett jógaórán a hangsúly ugyan az ászanákon van, de a mozgás eszközén keresztül sokmindent gyakorlunk, megismerünk. A testünket, a lelkünket, az elménket. Rövid időn belül észre fogod venni, hogy a jóga a szőnyegen túl is elkísér, képes leszel picit más perspektívából szemlélni gondolataidat, cselekedeteidet, a környezetedet.

Én is ebben szeretnélek segíteni. Együtt fogjuk gyakorolni a figyelem irányítását, a légzés irányítását, a test irányítását.

Kifejezetten ajánlom az óráimat, ha:

✿ szeretnél dolgozni a türelmetlenségeden,
✿ leterhel a sok elvárás (akár magaddal szemben),
✿ szerinted is fontos az önismeret,
✿ egész nap csak ülsz
✿ megtanulnál 'jobban' lélegezni,

továbbá, ha szeretnél fizikailag és mentálisan is erősebbé, ~rugalmasabbá~ válni.

Nekem a jóga nagyjából 12 éve az életem része, kisebb eltávolodásokkal, de mindig visszataláltam hozzá. Nem véletlenül. Könyvből kezdtem gyakorolni, először a jóga nekem is egyenlő volt a tornázással, nyújtással. Később, ahogy kezdtem mélyebben érdeklődni a téma iránt, rájöttem, hogy ez mennyire nekem való. Már gyerekkoromtól imádok önismerettel foglalkozni, és kiderült, hogy a jóga minden önismeret alapja. Annyira hasznos, gyakorlatias, alapvető ismereteket ad, hogy nem tudtam ellenállni az oktatóképzés csábításának. Azért, hogy még tovább mélyíthessem tudásomat, és hogy én is továbbadhassam ezt az értékes dolgot, idén elvégeztem a Samadhi Jógastúdió hatha jóga oktatóképzését.

Hivatásos grafikusként pontosan tudom, hogy az egésznapos ülés mekkora negatív hatással van a testre, eltorzítja a tartást, megnehezítheti a mindennapi mozdulatokat is. A rendszeres ászanagyakorlás nekem is nagyon sokat segít máig. Képes vagyok erősíteni, ami gyenge, lazítani, ami feszült. Erről az egyensúlyról szól a jóga, az élet. :)

Alig várom a közös gyakorlást! 

Kedvenc könyvek: 
Beth Kempton: Wabi Sabi
Swámi Véda Bhárati: A hatha jóga filozófiája
Godfrey Devereux: A jóga alapjai
B. Clennell: Nők jógakönyve
Thich Nhat Hanh: Csöndsarok
Héctor García, Francesc Miralles: Icsigo Icsie
Susan Cain: Csend

Történet

Ennyi ideje tag
9 hónap 5 nap