Gandusha

Reggeli olajos szájöblögetés

Gyógymód:

A méregtelenítés egyik nagyon egyszerű és hatékony módja az ajurvédában ajánlott olajos szájöblögetés. Az éjszaka folyamán szervezetünkben erőteljes méregtelenítő folyamatok zajlanak, s a méreganyagok egy része nyelvünkön gyűlik össze. Éppen ezért fontos, hogy a reggeli készülődés során segítsük e méreganyagok eltávolítását. Kiváló módszer erre az olajos szájöblögetés, melynek során a választott növényi olajjal 1-2 percig, de ha megtehetjük, inkább hosszabb ideig, 5-20 percig öblögetünk, majd kiköpjük azt. A kiköpött oolajon látni fogjuk, hogy mindezt miért tettük...

Az öblögetés a méreganyagok eltávolítása mellett a száj higiéniájának megőrzésében, a fogak és az íny ápolásában is segít. Az első hatás az lesz, hogy eltűnik a kellemetlen szájszag, de hamarosan elnémulnak kattogó ízületeink is. Az olajválasztást testtípus alapján javasolják az ajurvédában, de vannak ún. tridósikus, mindhárom testtípus számára megfelelő olajak, a legelterjedtebb közülük a szezámolaj. De ha csak oliva- vagy napraforgó olaj van otthon, azzal is érdemes elkezdeni!

A nyelvtisztítás másik hatékony eszköze a nyelvkaparó, mellyel az olajos öblögetés után a maradék lepedéket is el tudjuk távolítani nyelvünkről. 
 
Utána öblítsük ki a szánkat és mossunk fogat. Egy pohár meleg víz elfogyasztásával tehetjük fel a pontot az I-re.
Az olajos szájöblögetés kiváló vértisztító, megszabadulhatunk a fejfájástól, enyhíti a fog- és ínybántalmak tüneteit, jót tesz a kattogó és sajgó ízületeknek, segít a hörghurutban szenvedőknek, de jó trombózis, ekcéma és egyéb bőrirritációk, emésztőrendszeri panaszok, szív- és vesebetegségek és női bajok kiegészítő kezelésére is. 
 
Érdemes elkezdeni, két hét után garantáltan érezni fogjuk jótékony hatásait!