Hatha jóga hétfő Verával

Időpont: 
hétfő, 2023, június 5 - 19:00 - 20:30

5 hónapnyi szinte teljes kihagyás után végre újra tudunk heti rendszerességgel találkozni. Úgy gondoltam, akkor itt az ideje, hogy elkezdjük a korábbi években jól bevált tisztítási és újraépítési gyakorlássorozatunkat. Az elkövetkező hetekben tehát az anyagi valóságunkat felépítő öt elem jegyében fogunk gyakorolni, melyeknek energetikai szinten mindig egy-egy erőközpont is megfeleltethető.

Ezen a héten a Föld típusú energiával, őselemmel fogunk kiemelten foglalkozni: megtanuljuk megérezni, és egyben erősítjük önmagunkban mindazt, amit számunkra ez az elem megtestesít: állóképesség, támasz, állandóság, szilárdság, stabilitás, erő, egyensúly, biztonság, stb.

Gyakorlásunk során megtanuljuk és végigcsináljuk a Prithivi Kriya gyakorlatsort, amelynek során a Prithivivel, azaz a föld jellegű energiával tisztítjuk (mantrája: LAM, jelképe: aranysárga négyszög) első energiaközpontunkat, a múladhára csakrát (gyökércsakrát), és ezen keresztül az egész energiarendszerünket.

Földhöz fűződő kapcsolatunkat, stabilitásunkat erősítjük egyensúlygyakorlatok elvégzésével is, melyek közül pl. a vriksászana, azaz a fa-póz szépen segít bennünket abban, hogy megérezzük magunkban a föld-energia áramlását.

Légzőgyakorlatként az ujjayi pránajámát gyakoroljuk gyökérzárral, azaz a múla bandha alkalmazásával, ez túllendíthet bennünket esetleges kétségbeesésünkön, depressziós állapotunkon, óra végén pedig feszítés-elengedés relaxáció következik, melynek során a makacsabban tartogatott feszültségektől is megszabadulhatunk.

Szeretettel várlak Benneteket!

Vera