Nr. 07. Magnesium phosphoricum

A nagy görcsszer. "A forró hetes"

Gyógymód:

Használható harántcsíkolt izom görcs és simaizom görcs esetén is, mint például lábikragörcs, vesegörcs, epegörcs, görcsös menstruáció.
Hiányában az arc pirospozsgás – ez a „magnézium pirosság”.
A magnézium-foszfát  a biokémiai fájdalom- és görcsszer. A kálium után a magnézium következik a rangsorban az emberi szervezet ásványi anyagai között. A magnézium mintegy fele a csontvázban, egyharmada az izomrendszerben, továbbá az idegekben, az agyban és a gerincvelôben, a vörösvértestekben, a májban és a pajzsmirigyben található. Sok enzimatikus folyamat résztvevôje. Antithromboticus (vérrögképzôdést gátló), antiallergiás hatású, befolyással van az ideg-izom ingerelhetôségére és a szívmuködésre (pl. a szívinfarktus megelôzésében). Csökkenti az alapanyagcserét és a koleszterinszintet a vérben.
Hiány esetén kifejezett a csokoládé iránti vágy, az arc kipirosodása, az izomgörcsök, a kólikás panaszok.
Elsősegély szer! Görcsös fájdalmak szere. Ingerlékenység, izgatottság, kipirulás esetén. Idegfájdalmak, érzékszervek túlérzékenysége.

Forró hetes:  azaz 10 tbl Magnesium phosphoricum D 6-ot oldjunk fel egy pohár ( 2dl) forró vízben, és 10 percenként kortyolgassunk belőle. Ha közben kihűl, nem kell felmelegíteni. Ha a görcs még ezután is fennállna napi 3x1 tabletta szedésre rá lehet állni.

Csecsemőknél bélgörcsök esetén 1 tablettát  fél deci vízbe oldunk, és műanyag kanállal adagolva 3x1 kanálnyit adhatunk neki.

Hiányra utaló kérdések:

  • Sűrűn van csokoládé utáni vágya?
  • Könnyen szokott zavarba jönni és ilyenkor az orcáján vannak piros foltok?
  • Gyakran vannak-e görcsös hasi panaszai?
  • Sokat csuklik-e?
  • Gyakran szokott-e görcsös ásítási rohama lenni?
  • Lábikragörcs jellemző Önre?
  • Neuralgiás- hasító-nyilalló fájdalmak szoktak-e jelentkezni?

Javasolt potencia: D6