Nr. 11. Silicea

A szépség és prevenció sója

Gyógymód:

Ez a só késlelteti bőrünk öregedését, hajunk és körmünk egyaránt szépül tőle, valamint gennyes bőrfolyamatok kezelésében is használható.
Hiányában az arc korai öregedése, fokozott ráncképződés figyelhető meg. Különösen jellemző a fül előtti párhuzamos, függőleges ráncok megjelenése. Jellemzőek még a homlokon látható harántredők, erős mimikai ráncok, és szarkalábak. Silicea hiányra utal ha a körmök töredezettek és hajhullás esetén is gondolni kell rá.
"Biokémiai kozmetikum" Korai ráncosodás az arcon, hajhullás, kopaszodás a fejtetőn. Töredező köröm, haj. Véraláfutások, striák a bőrön. Foggyökér tályog. Gennyedések elfolyósítása.
Bármilyen idegen szövet beépítése után ezt a sót nem szabad alkalmazni, mert fennáll a kilökődés veszélye (pacemaker, implantátumok).
Acidum silicicum (kovasav, illetve kovasav-anhidrid, kvarc, homok, SiO2 • xH2O) a szervezetben a kötô- és támasztószövetek működésében nélkülözhetetlen, fontos a bôr- és a nyálkahártyák, a körmök, a haj és a csontok felépítésében. A kovasav fokozza a szövetek ellenálló-képességét és azok mechanikai feszességét. A tüdô, a nyirokcsomók és a mellékvesék jelentôs mennyiségben tartalmazzák. A szilícium, amely fontos összetevôje a kovasavnak, a földkéreg második leggyakoribb eleme az oxigén után. A szervezet kovasav-tartalma embrionális korban a legmagasabb és az életkor előrehaladtával mennyisége folyamatosan csökken. De nemcsak a mennyisége, hanem a minôsége is megváltozik, mert az embrionális kötôszövetben amorf, magas víztartalmú kovasav található, míg idôsebb korban a kovasav inkább komplexeket képez kevés víztartalom mellett. A mészanyagcserében is különleges szerepet játszik. Más anyagok mellett a kovasav szükséges a kalcium táplálékból történô felvételéhez, szabályozza a kollagénszintézist (vázfehérjetestek képzôdését) és aktiválja a fagociták (falósejtek) tevékenységét, melyek a fertôzések elhárításában játszanak jelentôs szerepet.

Hiányra utaló kérdések:
Törékeny a haja, körme?
Könnyen izzad? Izzadmánya bűzös, kellemetlen?
Kötőszövetei gyengék?

Könnyedén szerez be kék foltokat a testén?
Magas vérnyomás, érelmeszesedés?
Vannak ízületi kopásos problémái?
Vannak elhúzódó gennyes folyamatai?
Bőrének öregedése felgyorsult?

Javasolt potencia: D12