emésztési zavarok

Laghú sankhapraksalana

A "nagy kagylóöblítés" rövidített változata, a Laghú sánkhapraksalana a satkarma, azaz a hatha jóga hat tudományos technikájának egyik eleme, amelyek mind a fizikai test belső tisztítását, méregtelenítését célozzák. A gyakorlatok elsődleges célja a fizikai testben az energia áramlását akadályozó blokkok feloldása, vagyis hogy megtisztítsák a testet a helytelen táplálkozás és életmód hatására felgyülemlett méreganyagoktól, így elősegítsék az energia akadályoktól mentes, szabad áramlását.

Koriander

 

Az egyiptomiak a koriandert fűszerként, parfümként, és az emésztés segítőjeként használták.

Enyhén kesernyés, friss zamata van. Savanyúságok eltevéséhez használjuk, de néhány szem jól illik a káposztás ételekbe, húsok páclevébe, savanyított halételekbe. Gyógyhatása önállóan gyenge, de szélhajtó, emésztést javító, vértisztító teakeverékben fontos szerepe van.

Római kömény

A római kömény emésztéssegítő és méregtelenítő hatású minden testtípus számára. Ez az aprócska mag az egész emésztőrendszer gyengéd, ugyanakkor nagyon hatékony karbantartója. Hogy segítsük a toxinok kiválasztását és kiürülését, kezdjük a napot azzal, hogy megiszunk egy pohár meleg vizet, amibe egy csipetnyi őrölt római köményt és gyömbért tettünk!

Forrás: http://edesviz.hu/hu/magazin/cikk/az-ajurveda-gyogyito-etelei

Feliratkozás RSS - emésztési zavarok csatornájára